Kuulumisia talven keskeltä

Aika rientänyt ja turinointi tänne jäänyt vähemmälle…

Kasvateille kuuluu hyvää, useampi käynyt viime syksyn ja jo tämän alkuvuoden aikana terveystutkimuksissa ja kovasti tyytyväinen olen terveystilanteeseen. Lisäksi ominaisuuksia tullut kivasti esille erinäisten kokeiden ja testausten osalta. Kiitos kaikille kasvatinomistajille aktiivisuudesta!

Toimme yhteistyössä Lehtirannan Hennin kanssa Ranskasta narttupennun erittäin mielenkiintoisesta suvusta. Tulevaisuus näyttää millainen koira tuosta kasvaa, ainakin vaikuttaa erittäin lupaavalta, hyvähermoiselta ja itseriittoiselta tässä vaiheessa 😉 olisi kovasti mieluinen lisä Suomen malinoissukuihin.

Boalle kuuluu hyvää, se täyttää parin kuukauden päästä 11 vuotta. Edelleen ulkoisesti vaikuttaa terveeltä ja hyvinvoivalta.

Kroko kasvaa ja kehittyy. Ominaisuuksiltaan erittäin mielenkiintoinen ja monelta osin hyvin lupaava pentu. Täyttämässä juuri 7 kk. Erittäin voimakas puolustusalue kehittymässä, syö ruokansa valtavalla ruokahalulla ja pitää ruokaa voimakkaana resurssina. Työn alla on nyt aktiivisuuden tekeminen ruualle ja kunhan kevät koittaa, teen sille muutamia jälkiä. Montsupuruja emme ole vielä kokeilua lukuunottamatta tehneet, Kroko on erittäin nopea saalistamaan ja alkanut jo puremaan voimakkaammin. Se on sosiaalinen, mutta täysin vieraita kohtaan on välinpitämätön ja saattaa suhtautua alkuun varauksella. Liikkuu hyvin erilaisilla alustoilla eikä reagoi ääniin.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuulumisia talven keskeltä

Uusi vahvistus :)

Viime viikonloppuna lensin Belgiaan hakemaan meidän uutta perheenjäsentä 🙂

Mukaan tarttui malinoisnarttupentu Roque de Sol Casa, kasvattajana Pascalle Ruperti.

Pentu, joka sai kutsumanimen Kroko, vaikuttaa tosi reippaalta, sosiaaliselta ja itsevarmalta. Se on kaiken lisäksi nätti ja tosi kivoista vanhemmista. Näin molemmat paikan päällä. Tulevaisuuden lajina olisi tarkoitus olla Mondioring.

Tai siis joo, olihan kyydissä Krokon velikin, joka matkasi Kuopion suunnalle…Ihan hauskaa nähdä miten sisarukset kehittyvät.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi vahvistus :)

Hienoja tuloksia kasvateille :)

Taas se aika rientää sellaista tahtia, ettei päivittämään ehdi 😉

Mutta siis, kasvatit ovat ahkeroineet hienoja tuloksia jo tässä vaiheessa kautta, kiitos teille kaikille! 😀

Mukavaa, että kasvattien terveystuloksetkin ovat hyviä.

Meidän kuulumisista sen verran, että Boa on jäänyt Mondioringin aktiivisesta treenaamisesta eläkkeelle. Uusi pentu olisi tulossa tämän vuoden syksyllä, jonka kanssa tavoitteena aloittaa alusta.

Akan pentueen osalta suunnitelmat siirtyivät seuraavaan juoksuun. Uros on vielä mietinnässä.

Mukavaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Hienoja tuloksia kasvateille :)

Talvikuulumisia 😊

Kylymä on ku naapurimaan jossaki 😆 no ei, kivahan se on, että on kunnon talvi menossa…Espanjan kisojen jälkeen ei juurikaan paria treeniä lukuunottamatta olla mitään tehty. Boa kävi steriloitavana ja nyt ollaan vaan lenkkeilty ahkerasti.

Emme lähde edustamaan Suomea kevään FMBB-kisoihin, vaikka olisihan se ollut hienoa lähteä 10-vuotiaan koiran kanssa, mutta kaksi omakustannereissua puolen vuoden sisään ei nyt ole mahdollista ja lisäksi suunnitelmissa on pentue Akalle, niin näin nyt tällä kertaa 😉Tulevana kesänä yritän kuitenkin päästä starttaamaan cat2 luokassa Suomessa jos vaan Boa pysyy edelleen terveenä.

Laitan pentueesta lisää tietoa, kun on ajankohtaisempaa 😊

 

 

 

 

 

 

Kuva: Ben Melander

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Talvikuulumisia 😊

MM-reissu takanapäin ja syksy saapunut :)

Syksy on saapunut, mikä on vaan siistiii! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meidän loppukesä ja alkusyksy sujui nopeasti, käytiin montsun RM-kisoissa ja treenailtiin muutaman kerran MM-kisoja varten. Mun unelma ja haave MM-kisoihin osallistumisesta Boan kanssa toteutui vihdoinkin ja osallistuimme Mondioringin FCI WM kisoihin Espanjan Gorlizissa 5.-9.10.2017.

 

 

 

 

 

 

 

Teimme kisoissa vielä tuloksen, 161pistettä, MR1, sijoituksena 8/15. Huikea kokemus! kiitos koko meidän suomi-tiimille viikosta 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki sujui erinomaisen hyvin, kun reissussa on mukana paras reissukoira-Boa

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muutettiin taas maalle asumaan, eli nykyisin asustamme Nurmijärven Nukarissa 🙂 maalla on mukavaa!

Kasvatit ovat ahkeroineet huipputuloksiakin tässä, Jari ja Ukko ovat haun Suomenmestareita sekä lisäksi tekaisivat IP3 tuloksen! Kiitos! kiitos myös kaikille muille lajista riippumatta, teette hyvää työtä ja kasvattajana saan olla etuoikeutetusti kiitollinen 🙂

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa MM-reissu takanapäin ja syksy saapunut :)

Kevään ja kesän tapahtumia

Tässä kevään ja kesän aikana on ollut jo kaikenmoista tapahtumaa…AP koirat ovat käyneet kokeissa ja terveystutkimuksissa, Boan kanssa aloitettiin kisailut montsussa ja meille tuli kotiin Boalle kaveriksi sileäkarvainen kettuterrierityttö CC.

Kiitokset kaikille aktiivisille kasvatinomistajille kuulumisista!

Boa on nyt ansainnut koulutustunnuksen MR1. Aloitimme kisat Ruotsista, jossa saatiin ensimmäinen tulos 160 pistettä. Nyt heinäkuussa kävimme Tanskassa, josta viikonlopun saldona 193,5 pistettä ja sijoitus 3/11 ja sunnuntaina 185,5 pistettä ja sijoituksena 2/9. Seuraavaksi suuntaamme montsun RM kisoihin 😊

Boa oli taas huikea, sen kanssa on lisäksi vaan parasta reissata, autoon tuli kilometrejä 2000km, lisäksi yöpymiset ja liikkumiset laivassa ja eri hotelleissa. Helppoa kuin mikä sen kanssa oleminen.

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kevään ja kesän tapahtumia

Kevät keikkuen tulee?

Kai se kevät sieltä tosiaan on joskus tulossa… 🙂

Boan kanssa ollaan mondioringiä harjoiteltu koko talvikausi ja nyt vihdoinkin päästy myös ulos harjoittelemaan. Ensimmäiset kisatkin on jo tiedossa, toukokuun lopussa lähdetään Ruotsiin kilpailemaan.

Vähän muutoksia tuli myös Marvinin osalta, se on muuttanut tutulle, treenaa kuitenkin edelleen mondioringiä, joten näen sitä jatkossakin aina 🙂 Marvin on montsussa taitava pieni mies!

Kira on myös löytänyt uuden kodin, toivottavasti kaikki sujuu hyvin jatkossakin. Oli kyllä tosi hieno juttu! Synttäreitäkin vietettiin, Boa täytti huhtikuussa 9 vuotta, A:t täyttivät 3 vuotta, S:t 2 vuotta ja kohta W:t täyttävät vuoden. Toivon kaikille onnea ja menestystä tulevaan kauteen, kiitän samalla aktiivisuudesta terveystutkia kasvattejani. Eiköhän tässä törmäilläkin kevään/kesän aikana 🙂

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kevät keikkuen tulee?

Talven kuvia ja kuulumisia

Marvin kasvaa kovaa vauhtia, toivottavasti ei kuitenkaan ihan jättiläiseksi 😉 Ollaan aloiteltu treenaamaan asentoja, objektin vartiointia ja vähän muita tottisjuttuja. Marvin vaikuttaa kivalta pojalta, se on erittäin ahne, nopea, turhautuu melkoisen helposti, saalistaa ja puree ja keskittyy kaikessa kohelluksessaan tekemään juttuja hienosti. Varsinainen kyläkyttä 😉

_dsc6968

 

 

 

 

 

 

 

Boa-murunen se on Marvinin kanssa hyvää pataa, sillä on uskomattomat hermot leikkiä Marvinin kanssa. Boa on pysynyt terveenä, treenaillaan silloin tällöin montsua ja vähän tottisjuttuja ja kohta aloitellaan hallikausi.

_dsc7129

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä samalla nyt kun vuosi lähenee loppuaan ja Joulu on tulossa, niin haluan kiittää kaikkia ja ihan jokaista ihanaa kasvattini omistajaa kuluneesta vuodesta, aktiivisuudesta koirienne kanssa ja aktiivisesta yhteydenpidosta! Ootte kaikki huippuja 🙂 Toivotamme Boan ja Marvinin kanssa Rauhallista Joulua ja Onnea ja Menestystä ensi Vuoteen 2017!

Lisäksi kiitämme koiraurheilu.fi, Happy Dogin ruualla koirat pysyvät terveenä ja kunnossa sekä HST Finland, uudesta hienosta autohäkistä ja tarvikkeista 😉 Näillä mennään kohti seuraavaa kautta ja vuotta!

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Talven kuvia ja kuulumisia

Aikapaha-porukan vahvistus..

Viime perjantaina saapui Sipooseen Ranskanmaalta pikkupoika Marvin…Marvinista tulee isona toivottavasti mondioringkoira.

Mä ja Boa ollaan kovasti iloisia uudesta perheenjäsenestä 🙂

15037122_1805390836400427_5695042778001291904_n

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Aikapaha-porukan vahvistus..

Boasta tuli mondioringkoira :)

Niin sitä vaan elämässä tietyt jaksot alkaa ja loppuu aikanaan ? Oon harrastanut IPOa jotakuinkin viimeiset 15 vuotta päälajina koirieni kanssa. Nyt tuli kuitenkin se hetki, että halusin lähteä tekemään jotain uutta ja niinpä vein Boan montsukentälle tutustumaan lajiin. Ipo on antanut unohtumattomia ja upeita hetkiä, ystäviä, tuttuja ja niin paljon, mitä ei mitkään sanat riitä kertomaan. Kaikki se tulee tietty säilymään, vaikka meitä ei nyt enää suojelutreeneissä tai kisoissa näykään ?

Mondioring tulee olemaan Boan eläkeläislaji. Se on onnekseni vielä hyvässä fyysisessä kunnossa ja toivottavasti voimme jatkaa treenaamista kisat tavoitteena.

image

 

 

 

 

 

 

 

Kaiken muun ohessa tuli vaihdettua autoakin ?? mä, joka oon aina vannoutunut Fordikuski vaihdoin sitten Audiin….saas nähä, mitä tästä tulee!

Kasvatinomistajatkin on ahkeroinu ja tehneet aikapahoja tuloksia! Onnea teille kaikille ja kiitos ?

Ihanaa syksyä kaikille!

image

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Boasta tuli mondioringkoira :)